Ampuma-aseluvat

Vantaan Reserviläiset ry on asettanut useita ampuma-asekouluttajia jotka voivat kirjoittaa harrastustodistuksen haettaessa aselupaa lyhyttä asetta, eli pistoolia varten. Vantaan Reserviläiset ry:n jäsenille todistus on ilmainen. Yhdistyksen ulkopuolisille todistus maksaa 40 euroa.

Ampuma-asekouluttajan kirjoittamaa todistusta tarvitaan ainoastaan haettaessa lupaa pienoispistoolia, pienoisrevolveria, pistoolia tai revolveria varten. Todistus voidaan kirjoittaa kun harrastus on kestänyt
– vähintään 2 vuotta ja harrastuskertoja on ollut vähintään 10 kpl.
– Harrastuskertojen on ajoituttava tasaisesti 2 vuoden ajalle. Jos harrastuskertojen välissä on yli 4kk tauko, ei todistusta voida kahdelta vuodelta kirjoittaa!

Haettaessa lupaa kiväärille, haulikolle tai muu-aseelle toimitetaan ampumapäiväkirja hakemuksen mukana poliisilaitokselle/lupaviranomaiselle. Ampuma-aselaki ei velvoita todistusta ampuma-asekouluttajalta edellämainittuihin aselupiin. Erityisestä syystä voidaan kirjoittaa todistus harrastuksesta myös kiväärilupia varten tapauskohtaisesti.

Todistusta varten tulee toimittaa sähköpostilla:
1. pdf-kopio ampumapäiväkirjasta; 2v ja 10 kertaa min. (tai muu todistus ratakäynneistä).
2. omat yhteystiedot jonne todistus postitetaan.
3. jäsennumero, oma nimi ja syntymäaika.

Sähköpostiosoite: aseluvat@vantaanreservilaiset.fi

On huomioitava että käsittely kestää vähintään yhden viikon, joten toimita tarvittavat tiedot hyvissä ajoin. Ajoittain on mahdollista että käsittely voi viedä pitempään (lomien aikana yms.)