Sunday, June 16, 2024

Klondyke

Reserviläisten Ampumaratayhdistyksen Klondyken ampumarata sijaitsee Keravan Saviolla Klondyke -talossa (os. Kumitehtaankatu 5, E-Rappu 3. kerros). Autolla tullessa kannattaa laittaa Google Mapsiin "Artistiasu Oy", jolloin navigaattori ohjeistaa oikean ajoreitin paikalle: tällöin paikalle saavuttaessa kierretään rakennusta oikean kautta ympäri, kunnes saavutaan parkkipaikalle ja vasemmalla näkyy lastauslaituri. Lastauslaiturilla on Rappu E sekä hissi, jolla pääsy ampumaradalle 3. kerrokseen. Klondyken lähelle pääsee myös junalla, jotka pysähtyvät Savion asemalla. Asemalta on matkaa Klondykelle n. 200 m.

Sisäampumaradalta löytyy kääntyvillä taululaitteilla varustettu, perinteisen 25 metrisen ja 6-paikkaisen pistooliradan lisäksi erillinen toiminnalliseen ammuntaan soveltuva 20x16 metrin rata siirrettävine taululaitteineen. Toimintaradalla turvallinen ampumasektori on täydet 180 astetta. Kumpaakin rataa voi käyttää toisistaan riippumatta. Molemmilla ampumaradoilla saa ampua pistoolikalibeerisilla aseilla mukaanlukien pistoolikarbiinit. Ratojen valaistusta voidaan säätää lähes portaattomasti kirkkaasta hämärään harjoitusten tavoitteiden mukaisesti. Myös ratojen ilmanvaihtolaitteisto on täysin uusi ja nykyaikainen, mahdollistaen hyvän ilmanvaihdon.

Ensikertalaisille ampujille suosittelemme ampumaharrastuksen aloittamista Tikkurilan radalta. Klondyken radan ampumavuorot näkyvät  Nimenhuudossa ja siellä ilmoittaudutaan myös niihin. Nimenhuudossa oleva vuoro avataan ilmoittautumista varten siinä vaiheessa kun vuorolle on tulossa valvoja. Mikäli valvojaa ei ole tiedossa, niin silloin vuoroa ei avata.

HUOM! Valvojat: Ilmoittakaa itse valvontavuoronne nimenhuutoon. Mikäli ilmoittautuneita ei ole, ei vuoroa järjestetä. Yksikin ilmoittautunut ampuja, niin vuoro pidetään. 

Rata- ja patruunamaksut  suoritetaan alla oleviin numeroihin (tai skannaamalla radalla olevan QR-koodin):

Klondyken ratamaksu MobilePay: 25802
Patruunoiden maksu MobilePay: 83242
10 kerran kortti Epassi: 6770363

Klondykessa ampuvan muistilista 

- Ethän myöhästy vuorolta: paikan päälle täytyy tulla viimeistään 15 minuuttia ennen vuoron alkamista -> HUOM! odota E-rapun luona olevalla lastauslaiturilla, jolloin valvoja päästää hissillä kerralla kaikki vuorolle tulijat 3. kerrokseen.
- Mikäli käy niin ikävästi, että jostain syystä myöhästyt lastauslaiturin hissiltä tapahtuvasta noudosta, niin soitathan heti ko. vuoron valvojalle.
- Valvoja merkitsee osallistujien nimet päiväkirjaan, opastaa, antaa ratakomennot ja valvoo ampujia, myy tarvikkeita sekä tarvittaessa antaa lainaksi aseen.
- Radalla voi ampua vain pistoolikaliiberin aseilla .44mag/.45ACP asti. Leikkaavat-, reikäpää-, valojuova- ja panssariläpäisevät luodit ovat kiellettyjä.
- Mukaan aina jäsenkortti ja vakuutustodistus: valvoja tarkistaa jäsenyyden sekä vakuutuksen (SAL:n ampumalisenssi tai Ampumaharrastuksen Toimintaturva)
- Radalle mukaan aina omat silmä- ja kuulonsuojaukset: suositellaan ballistisia suojalaseja ja tuplakuulonsuojausta.
- Toiminnallisilla vuoroilla vaatimuksena on SRA-status.
- Taulut löytyvät talon puolesta, mutta jokaisella tulee olla omat taulupaikat.
- Jokaisella ampujalla tulee olla omat paikkatarrat mukana; ruskeat ja valkoiset (TA-radalla tarve myös mustille).
- Jos tarvitset vuorolle laina-aseen, niin tarkista Nimenhuudosta ko. vuoron tekstien kuvauksesta niihin liittyvä saatavuus ja ohjeistus.
- Jokaisen vuorolle osallistujan velvollisuus on osallistua siivoukseen vuoron lopuksi. Rata jää VaResin jäljiltä joka kerta siistimmäksi kuin mitä se oli ennen vuoron alkua.
- Ratamaksu on 12 € - 15 €/kerta -> ratamaksun voi maksaa MobilePaylla juuri ennen vuoron alkua, jolloin riittää kun esittää valvojalle puhelimen ruudulta maksukuitin.
- 10 kerran sarjakortti maksaa 120 € (joka käy TA-radalla, Ruutisavulla ja Lopella) -> sarjakortti on mahdollista ostaa ja lunastaa vain Tikkurilan radalta, jolloin kortti luovutetaan maksutositetta vastaan
- Laina-ase vuorolla voi ostaa 9mm patruunoita hintaan 20 €/50 kpl.
- Huom! Maksut MobilePaylla tai 10 kerran sarjakortin voi ostaa myös Epassilla (6770363) -> kaikki maksutapahtumat tulee esittää valvojalle

Tarkemmat Klondyken järjestyssäännöt voi ladata tästä.

Lisätiedot antti.louhikko(ät)vantaanreservilaiset.fi