Usein kysyttyä

Olemme koonneet tälle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä, joita meiltä usein kysytään.

Haluaisin aloittaa ampumaharrastuksen. Miten minun tulee edetä?
Ampumaharrastus on kätevin tapa aloittaa liittymällä esim. reserviläisyhdistykseen, joka harjoittaa aktiivisesti ampumatoimintaa (esim. Vantaan Reserviläiset ry). Hyväksytyn jäsenhakemuksen jälkeen jäsenmaksun maksamisen yhteydessä kannattaa maksaa myös toimintaturvavakuutus, koska et voi harrastaa ampumista ilman vakuutusta. Tämän jälkeen hanki omat kuulo- ja näkösuojaimet ja ilmoittaudu ratavuorolle nimenhuuto.com -sivuston kautta. Ensikertalaisille suosittelemme aloittamaan harrastusta Tikkurilan radalta. Radalla voit kertoa valvojalle olevasti ensimmäistä kertaa ampumassa, jolloin saat opastuksen turvalliseen aseen käsittelyyn.

En ole käynyt armeijaa. Voinko hakea VaReksen jäseneksi?
Jäseneksi voi hakea vaikka ei olisi käynyt armeijaa. Riittää kun olet 18-vuotias nuhteeton Suomen kansalainen.

Liityin juuri jäseneksi. Milloin saan tiedon hyväksymisestä?
Jäsenhakemukset käydään läpi jokaisen kuukauden alkupuolella eli kerran kuukaudessa.
HUOM! Jäsenasiointiin liittyviin usein kysyttyihin kysymyksiin vastauksia on myös Reserviläisliiton sivuilla, johon pääset tästä.

Sain tiedon siitä, että minut on hyväksytty jäseneksi. Pääsenkö ampumaan ampumaradalle ilman omaa asetta?
Ampumaradalle voit tulla ampumaan ilman omaa asetta. Radalle ilmoittautumisen yhteydessä ilmoita tarpeesi laina-aseelle.

Mistä saisin tiedon, että milloin jäsenyyteni Vantaan Reserviläisissä on alkanut?
Jäsenyytesi alkamispäivän voit selvittää Reserviläisliiton sivuilta kohdasta "Jäsenasiointi". Kirjautumista varten tarvitset jäsennumerosi.

Mitä vakuutuksia ampumisen harrastaminen vaatii?
Ampumaharrastuksen toimintaturvavakuutus tai SAL-kilpailulisenssi.

Miten ampumavuoroille ilmoittaudutaan?
Kaikki ampumavuorot ovat nähtävillä nimenhuuto.com -palvelussa. Ampumavuorolle ilmoitetaan klikkaamalla itsesi ”IN” sopivalle vuorolle. Mikäli olet uusi Nimenhuudon käyttäjä, niin käy tutustumassa Vantaan Reserviläisten "joukkueeseen" tästä ja liity joukkueeseen. Uutena käyttäjänä tarvitset ensin joukkueen salasanan, jonka jälkeen voit syöttää omat kirjautumistietosi. Salasanan saat pyydettyä lähettämällä sähköpostia jäsennumerosi kera: antti.kettunen(ät)vantaanreservilaiset.fi tai aleksi.lahdenmaki(ät)vantaanreservilaiset.fi . Pyynnön jälkeen saat joukkueen salasanan sähköpostilla kahden vuorokauden kuluessa, jonka jälkeen pääset liittymään joukkueeseen ja kirjautumaan sivuille.

Miksi minun täytyy rekisteröityä yhdistyksen nimenhuuto.com -sivuille koko nimellä?
Rekisteröitymisen yhteydessä ”pelaajan nimi” täytyy olla henkilön tunnistettavassa muodossa, joten siksi ns. nimimerkkejä ei hyväksytä.

Voinko mennä ampumaradalle ampumaan yksin?
Et voi mennä ampumaan radalle yksin. Radalla tulee olla vähintään kaksi henkilöä, joista toisen tulee toimia valvojana.

Mistä saan tietoa yhdistyksen toiminnasta ja tapahtumista?
Yhdistyksen kaikki tapahtumat ilmoitetaan nimenhuuto.com -palvelussa. Lisäksi yhdistyksen tapahtumista ja toiminnasta tiedotetaan jäsentiedotteessa (Kotijääkäri), kotisivuilla, Reservin Sanomissa, somessa (Facebook ja Instagram) sekä sisäisessä chat -ryhmässä (Signal).

Miten saan hankittua oman aseen?
Ennen oman aseen hankintaa sinun täytyy hakea ensin ampuma-aselupa. Ampuma-aselupien hakemiseen Vantaan Reserviläiset on laatinut ohjeistuksen, joka on luettavissa täältä.

Haluaisin alkaa harrastamaan SRA:ta (sovellettua reserviläisammuntaa). Miten pääsen harrastuksessa alkuun?
Hanki ensin riittävä osaaminen rata-ammunnan saralla ja hae sen jälkeen SRA-kurssille. Kursseja järjestetään keväisin ja syksyisin.

Olen menossa ensimmäiseen SRA-kisaan. Mitä kaikkea minun kannattaa ensikertalaisena huomioida ennen kisaa?
Kisaamaan oppii vain kisaamalla. Treenaa kisaa varten nostoja ja nopeaa tähtäinkuvan muodostamista ja ennemmin taulunvaihtoja kuin splittejä. Itse kisassa pääpointtina on keskittyä turvalliseen suoritukseen – sektori (piippu) ja sormi. Ennen oman suorituksen aloittamista kannattaa tarkistaa, että sinulla on kaikki käytettävät lippaat täynnä ja ase telineessä/kotelossa. Ota siis aina mukaan yksi lipas enemmän kuin mitä suunnittelet käyttäväsi ja älä ikinä laita käytettyä/vajaata lipasta lipaskoteloon. Rastilla kannattaa kuunnella henkilökuntaa ja toimia heidän ohjeiden mukaan. Mikäli jotain jää epäselväksi, niin kannattaa rohkeasti kysyä. Omalle squadille on ainakin hyvä tehdä selväksi, että on ensikertalainen, jolloin saat hyviä neuvoja ja opastusta kisailun lomassa kokeneemmilta ampujilta.

Olen kokenut ampuja ja koen, että voisin olla avuksi esim. yhdistyksen ampumavuorojen järjestelyssä. Kuinka voin osallistua toimitsijana?
Ratavalvojia koulutetaan jatkuvasti lisää tarpeeseen. Mikäli käyt säännöllisesti tietyllä radalla, omaat luvat aseille ja olet kiinnostunut valvomisesta, niin ota yhteyttä sähköpostitse antti.kettunen(ät)vantaanreservilaiset.fi. Vares Cupin toimitsijoita kerätään aktiivisista harrastajista ja jokaisella vuorolla on mahdollista olla valvojalle avuksi. Tekevät kädet kyllä löytävät tekemistä.

Olen VaReksen jäsen ja minulla olisi idea yhdistykselle. Keheen voin olla yhteydessä tai mihin voin laittaa sähköpostia ideaani liittyen?
Voit laittaa sähköpostia yhdistyksen “aloitelaatikkoon”, joka on: ideat (ät) vantaanreservilaiset.fi. Tarkoituksena on tukea jäsenten toimintaa esim. treenien tai muiden tapahtumaideoiden punnitsemisessa ja järjestämisessä, vaikkapa ratavarusteiden, laina-aseiden tai metallikontille pääsyn muodossa. Eli jos päähän pälkähtää vaikkapa lyömätön treenisuunnitelma tai jäsenten välinen “viikkokisa” Lopella tai tulevalla Klondykellä, mutta haluat punnita idean kertaalleen ja/tai saada apua ratojen ym. kanssa, niin laita sähköpostia ja katsotaan mitä voidaan tehdä.